Hortulanus

Kertépítés

A tervezéssel kazdődik... A ház elkészült, gondolt kertjére (terv, anyagiak), elkezdődhet az építés, mely a kert kialakításának leglátványosabb mozzanata!
Egy jól elkészített terv alapján dolgozni a legjobb, ez összhangot teremt ugyanis a megbízó igényei és a kert alapadottságai között. A kertépítési munkák elvégzésének is megvannak a saját fázisai.

Jó esetben néhány munkálat már párhuzamosan a ház építésével megvalósulhat pl.: kerti világításhoz elektromos kiállások, öntözéshez kiállás, vagy kútfúratás, stb.... Megtörténik a tereprendezés (tereprendezési terv alapján). Megépülnek a kert létesítményei (a kertépítészeti terv alapján): pavilon, kemence, grillező, támfalak, kerti burkolatok, parkoló, kerti tó, sziklakert, térhatároló, pergola, padok, automata öntözőrendszer, kerti világítás, játszótér, stb… Termőtalaj kerül terítésre, a növényeket a növénykiültetési tervnek megfelelően telepítem, végül a füvesítés következik, mely történhet magvetéssel vagy gyepszőnyeg terítésével. Körülbelül egy hónap elteltével megtörténik az első fűnyírást, és az ekkor esedékes kertfenntartási munkálatok.

Mindezen építési munkákat a legjobb tudásom szerinti minőségben és garanciával végzem el, hogy Ön a későbbiekben is felhőtlenül tudjon örülni gyönyörű kertjének!

A kertépítési munkálatok folyamatai:

1. Árajánlat készítés
2. Ütemterv készítés
3. Szerződéskötés
4. Munkavégzés
5. Átadás-átvétel
6. Utómunkálatok

 

   

1. Árajánlat készítés
Ez komplett megrendelés esetén a tervekhez mellékletként kapcsolódik. Árajánlatomban munkanemenként felsorolva részletes díjszabást készítek, elkülönítve egymástól az anyag és munkadíj jellegű kiadásokat. Számomra nagyon fontos, hogy a megbízó egyértelmű, összehasonlítható, számonkérhető, és ellenőrizhető árajánlatot kapjon kézhez.

2. Ütemterv készítés
Az árajánlat elkészítésekor feltüntetem a kertépítési munkák elvégzésének várható idejét. Az ajánlatom elfogadásakor összeállítok egy ütemtervet, amelyben az alábbiak szerepelnek:

 • munkaterület átvétele, munkakezdés
 • egyes munkafolyamatok kezdési, befejezési ideje
 • a munkaterületen várhatóan jelenlévő dolgozók száma
 • a munkaterületen dolgozó gépek nevesítése, ideje
 • egyes szakaszok átadási ideje
 • a fizetési ütemezés
 • a munka átadásának ideje

3. Szerződéskötés
Az ajánlat és ütemterv elfogadását követően, azok alapján készül el a szerződés.

4. Munkavégzés
Az elfogadott ütemterv szerint, folyamatos szakmai felügyelet mellett zajlik a kertépítés. Nagyon fontos az állandó kapcsolattartás a megbízóval, mivel előre nem várt eseményekben mindig meg kell hozni a szükséges döntéseket.

5. Átadás-átvétel
Az elkészült kertet közös szemle során használatba adjuk a tulajdonosnak. Ekkor kerülnek átadásra az alábbi dokumentumok is:

 • garanciajegyek
 • telepítői nyilatkozatok
 • fenntartásra vonatkozó utasítások, melyek befolyásolják a garanciát
 • nyilatkozat az esetleges utómunkálatokról (garanciális fűnyírás, öntözőrendszer első télisítése, és tavaszi beüzemelése, stb.)

6. Utómunkálatok
Amennyiben a szerződésben, vagy a garanciális vállalásokban szerepel ilyen, úgy a kertépítés részének kell tekinteni az utómunkálatokat is. Ezeket azonban fontos elkülöníteni az ápolási munkáktól. Ilyenek lehetnek pl.: első fűnyírás, öntözőrendszer első téliesítése, üzembe helyezése, vízfelületek télre történő felkészítése, stb.

Amennyiben árajánlatot szeretne kérni kertje teljes megépítésére vagy részmunkák elvégzésére, kérem keressen fel bizalommal, az elképzelések és a terület felmérése díjtalan.

Hortulanus