Hortulanus

Kerttervezés

  Mint a legtöbb építkezés esetén a kertnél is a tervezés a legfontosabb, hiszen egy szépen kialakított, pihenésünket is szolgáló kert kisebb változtatásokat leszámítva egy életre szól. Emiatt a tervezésnek olyan folyamatnak kell lennie, amit nem szabad siettetni. Ha alaposan és körültekintően végezzük, lehetővé válik számunkra, hogy változtatásokat, módosításokat érvényesíthessünk még a megvalósítás kezdete előtt.

Egy kerttulajdonos számára rendkívül fontos, hogy olyan zöld környezet vegye körül, ami nemcsak a szakmai követelményeknek, hanem a saját ízlésvilágának is megfeleljen. Egy elsietett kerttervezés után megeshet, hogy a már majdnem elkészült kertben kell változtatásokat végezni, ami mind költség, mind erőfeszítés tekintetében drágának fog bizonyulni, azt nem is említve, hogy a tulajdonos is később tudja birtokba venni saját növénybirodalmát. Ezért rendkívül fontosnak tartom, hogy folyamatos megbeszélésekkel közeledjenek a megrendelő és a szakember elképzelései.

Valamennyi kert esetében a tervezés fő kérdése az, hogy a kertet mire fogják használni. Lehet egy családi ház pihenőkertje, egy szenvedélyes növénygyűjtő mini arborétuma vagy a gyerekek birodalma. A kert funkcionális tervének esztétikailag megnyerő térré formálásához a tervezés alapelveit be kell tartani, és így a kertben harmóniát és folytonosságot tudunk majd teremteni.
Ebben az összetett, aprólékos munkában szeretnék segítséget nyújtani megrendelőim számára szakmai tudásommal és gyakorlati tapasztalatommal.

A későbbi kertépítési munkálatok szempontjából rendkívül fontos, hogy ha lehetőségünk van rá, házunk tervezésével párhuzamosan áldozzunk egy kis időt leendő kertünkre is. Gondolja át, beszélje meg szakemberrel hova szeretne növényágyásokat ültetni, hangulatos kerti világítást szerelni, öntözőrendszer csőhálózatot fektetni! Egy kis előrelátással könnyen elkerülhető a szép, új járda, autóbeálló utólagos megbontása, átalakítása.
A kerttervezés elkezdését egy helyszíni állapotfelmérés előzi meg, amikor is a tulajdonossal közösen történő helyszín bejárás és a terület adottságainak (talaj, éghajlat, vízgazdálkodás, vízparaméterek, meglévő növényzet, stb.) rögzítése történik. Ezek ismeretében készítem el a megrendelő igényeivel azonosuló javaslattervemet.

Továbbiakban a javaslatterv esetleges módosítása, majd elfogadása után készítem el a kerttervezetet, melynek részei a következők:

  • helyszínfelvétel
  • szintezési terv
  • kiültetési terv (beültetésre kerülő növények)
  • öntözési terv (automata öntözőrendszer megrendelése esetén)
  • mellékelt kivitelezési költségek (tervezői munka esetén, várható anyagköltségek, kertépítési megbízás esetén, teljes körű árajánlat)

Amennyiben egy szép kert megvalósításában gondolkodik, forduljon hozzám bizalommal, egy személyes találkozó keretében, bővebb tájékoztatást tudok nyújtani Önnek. Felmérem a területi adottságokat, megbeszéljük elképzeléseit.

Egy előzetes költségbecslés után eldöntheti, hogy igénybe veszi-e szolgáltatásaimat.
Keressen bátran, hisz az elképzelések és a terület felmérése díjtalan.